Stoni tenis: Fočanke najbolje u BiH

23.03.2015.

Stoni tenis Perucica

FOČA – Stonoteniski klub Perućica osvojio je dvije zlatne i dvije bronzane medalje na pojedinačnom kadetskom prvenstvu BiH, koje je proteklog vikenda održano u Gradskoj dvorani u Foči.

U ženskoj konkurenciji, dupla kruna za Fočanke – u singlu i u parovima. Snežana Marković još jednom je dokazala da je, u ovom uzrastu, najbolja u BiH. U finalu je savladala Amru Silić iz Cazina, dok je bronzu za Perućicu osvojila odlična Nadežda Vuković. Ista medalja pripala je Ivi Knezović iz Mostara, koja je sa Nedeždom podijelila treće mjesto.

U igri ženskih parova, šampionsku titulu osvojio je fočanski dvojac Marković-Vuković ispred sarajevsko-tuzlanske kombinacije Hasečić-Fazlić.

U muškoj konkurenciji, najbolji su bili Banjalučani. Šampion je Luka Mihailović, ispred svog brata Nikole, obojica članovi STK Banjaluka, dok su treće mjesto podijelili Sandro Soldo iz Mostara i Emir Mujičić iz Banjaluke.

Braća Mihailović osvojili su zlato i u igri parova, a još jednu bronzu Perućici je donio Saša Perišić u paru sa Plakalom iz STK Goražde.

Na prvenstvu BiH u Foči nastupilo je 80 takmičara, a STK Perućica se još jednom pokala kao dobar domaćin.