Stručnjaci obišli Markovu kulu

20. marta 2015. 058.ba

Ostecena kula Marka Kraljevica

NEOPHODNA ZAŠTITA

VIŠEGRAD – Direktor Republičkog Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog naslijeća Republike Srpske, Slobodan Nagradić i stručnjak ovog Zavoda Milijana Okilj, zajedno sa načelnikom Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Višegrad, Miroslavom Neškovićem obišli su juče srednjevjekovno zdanje kule Marka Kraljevića i uvjerili se u oštećenja koja prijete daljem urušavanju kamenih zidina.

Nagradić i Okiljeva su naglasili da će za kompletnu zaštitu biti neophodno angažovanje stručnjaka, za šta je potrebno obezbjediti finansijska sredstva sa nivoa Republike Srpske i lokalne zajednice.

Kula Marka Kraljevica

Miroslav Nešković je najavio da će Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove narednih dana preduzeti mjere zaštite ugroženog područja, a da će se za kompletnu sanaciju oštećenja na kuli morati sačekati stručno mišljenje Zavoda i obezbjeđenje potrebnih sredstava.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,