Udružili se višegradski malinari

06. marta 2015. 058.ba

Maline

„LASTAR“ ZA RAZVOJ MALINARSTVA

VIŠEGRAD – U Višegradu je formirano udruženje malinara „Lastar“, za čijeg predsjednika je izabran Vladiša Jošilović.

– Na osnivačkoj skupštini, kojom je predsjedavao Denis Rašić, prisustvovao je 21 malinar sa područja opštine Višegrad, kaže Jošilović, dodajući da su usvojena normativna akta i izabran Upravni odbor od pet članova, te da narednih dana predstoji registracija kod nadležnog suda.

Jošilović ističe da je podizanje savremenih zasada malina na području Višegrada u porastu i da se već izdvaja tridesetak malinara, čiji su zasadi u prosjeku oko pet dunuma, koji ove godine očekuju značajniji rod ovog voća za tržište.

– Cilj nam je da omasovimo ovu proizvodnju i da se malinari dodatno stručno usavršavaju, te da zajednički konkurišemo sa razvojnim projektima prema donatorima, ističe Jošilović, pojašnjavajući da računaju na saradnju sa opštinom Višegrad, Ministarstvom poljoprivrede i Hladnjačom „Hipeks“ iz Novog Goražda.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,