Završna faza projekta „Novih nada“ – Ekonomsko osnaživanje žena u ruralnim područjima

17. marta 2015. 058.ba

Plastenici Nove nade

PLASTENICI ZA ŽENE – NOSIOCE POLJOPRIVREDNIH DOMAĆINSTAVA

VIŠEGRAD – Projekat „Ekonomsko osnaživanje žena u ruralnim područjima opštine Višegrad“, koga uz finansijski podršku Američke ambasade u BiH, provodi Demokratski centar „Nove nade“ iz Višegrada ušao je u završnu fazu.

Po riječima Mile Gračanin, glavnog menadžera „Novih nada“, proteklog vikenda u Prelovu je izvršena raspodjela 10 plastenika za isto toliko žena, nosilaca seoskih poljoprivrednih domaćinstava.

– Nakon radionica i edukacije o plasteničkoj proizvodnji uspjeli smo da pred proljećnu sjetvu predamo kompletne plastenike i prateću opremu polaznicama našeg projekta. Očekujemo da će im to značajno pomoći unapređenju plasteničke proizvodnje u funkciji obezbjeđenja hrane za vlastite potrebe, ali i za tržište, naglasilka je Gračaninova.

Plastenike sa pratećom opremom su dobile: Ljiljana Vuković iz Obravnja, Marica Jovanović iz Dušča, Marija Nikolić iz Sasa, Sretanka Bjelić iz Glavice, Radojka Mitrović i Nedeljka Milutinović iz Pozderčića, Dragana Papić iz Trševina, Borislavka Janjić iz Osojnice, Vera Stjepanović iz Paočića i Milenka Jasika iz Koritnika.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,