12. Međunarodni festival dječijeg folklora „Vaskršnji koncert“

andricgrad.com - 15. априла 2015. 058.ba

Vaskrsnji koncert u Andricgradu

ANDRIĆGRAD – U Andrićgradu će 19. aprila 2015. godine biti održan 12. međunarodni festival dječijeg folklora „Vaskršnji koncert“.

Na festivalu će se predstaviti dječiji ansambli iz Slovačke, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Iz Višegrada će nasptupiti KUD „Bikavac“ i KUD „Kralj Petar I Ujedinitelj“.

U toku festivala će se održati dječije radionice: farbanje i šaranje vasrkršnjih jaja, spremanje tradicionalnih jela, crtanje na zadatu temu kolo ili dio narodnje nošnje i seminar folklora.

Ovogodišnji festrival je uvršten u svjetski kalendar manifestacija koje obilježavaju 70 godina od osnivanja UNESCO-a i 45 godina od osnivanja svjetske asocijacije CIOFF (svjetska asocijacija folklora koja okuplja 92 države svijeta, sa sjedištem u Parizu, a dječiji festival folklora u Bosni i Hercegovini je član ove asocijacije).

Svečani defile povodom otvaranja festivala održaće se u Andrićgradu, 19. april, u 17 časova, a kreće ispred ulazne kapije, ulicom Mlade Bosne do crvke Svetog velikomučenika cara Lazara.

Glavna manifestacija biće održana na Trgu Nikole Tesle 19. aprila 2015. godine sa početkom u 19:00 časova.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: