36. „Višegradska staza“ od 5. do 7. juna

16. априла 2015. 058.ba

Početak 34. Višegradske staze

PROSVJETINE PROMOCIJE I NAGRADA „ANDRIĆEVOM STAZOM“

VIŠEGRAD – Ovogodišnja 36. „Višegradska staza“, 23-ća po redu u Republici Srpskoj, kulturna manifestacija posvećena uspomeni na život i djelo književnika i nobelovca Iva Andrića, održaće se 5, 6. i 7. juna, potvrdila je Stojka Mijatović, predsajednik Društva bibliotekara Republike Srpske i član organizacionog Odbora ove manifestacije.

-Staza počinje polaganjem cvijeća na obelisk nobelovcu kraj ćuprije na Drini, a tradiciopnalnu besjedu o Andriću, na svečanoj Akademiji u velikoj sali Doma kulture, govoriće profesor Ranko Popović iz Banjaluke, najavila je Mijatovićeva.

Prvog dana „Višegradske staze“ održaće se tradicionalni 19. susret bibliotekara Republike Srpske, a biće otvorena izložba knjiga „Čigoja štampe“ iz Beograda i „Dabra“ iz Dobrunske Rijeke, te u Gradskoj galeriji Višegrad izložba djela nastalih na prošlogodišnjem međunarodnom likovnom saborovanju.

U okviru ovogodišnje „Višegradske staze“ Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ predstaviće „Spomenicu 1914-2014“, Akademika Vojislava Maksimovića i najnovije kalendare Prosvjete i Nove Zore, a biće dodjeljena i Prosvjetina književna nagrada „Andrićevim stazama“, dok će svoja najnovija izdanja predstaviti „Čigoja štampa“ iz Beograda.

Najavljene su i dvije pjesničke večeri, prva u bašti hotela „Andrićev konak“, a višegradski pjesnici Društva „Most“ svoje stihove govoriće pored hladnjaka na Bikavcu.

Ovogodišnja „Višegradska staza“ završava se 7. juna monodramom „Poslednja šansa“, Favi teatra iz Beograda.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: