Akcija na uređenju Spomen kapele u Vardištu

22. aprila 2015. 058.ba

zapustena kapela u vardistu

VIŠEGRAD – Odbor za obnovu Spomen kapele u Vardištu, podignute 1936. godine u znak sjećanja na 440 stradalih srpskih vojnika u Prvom svjetskom ratu, tokom 1915. godine, u subotu, 25. aprila organizuje akciju na uređenju prostora oko ovog spomenika, potvrdio je arhimandrit Jovan Gardović, predsjednik ovog odbora koga su formirali Srpsko sokolsko društvo „Soko“ i srpska pravoslavna crkvena opština Vardiška.

Arhimandrit Gardović je najavio da će u ovoj akciji učestvovati mještani Vardišta, kao i sportisti i radnici nekih višegradskih firmi.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,