Bioskop: Repertoar od 10. do 16. aprila

10.04.2015.

ANDRIĆGRAD – Od 10. do 16. aprila posjetioci bioskopa „Dolly Bell“ u Andrićgradu moći će da pogledaju filmove „Zvončica i čudovište iz Nedođije“ i „Danny Collins“.

 

Zvončica i čudovište iz Nedođije (sinhronizovano) [18:30]

Film-zvoncica

IZVORNO IME: Tinkerbell: Legend of the Neverbeast
REŽIJA:Steve Loter
ULOGE: Ana Kraljević, Hana Hegedušić, Iva Mihalić…
ŽANR: Anmirana avantura, porodični
TRAJANjE: 76 min
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Iz Disneyevog studija ponovno nam stiže Zvončica ovog puta u društvu čudovišta iz Nedođije. Nova priča o Zvončici istražuje drevni mit o legendarnom stvorenju čija daleka tutnjava izazove pažnju vile Lane, dobre prijateljice Zvončice koja se ne boji prekršiti pravila i pomoći životinji u nevolji. Međutim ta je životinja masivna s neobičnim zelenim očima zapravo nije dobrodošla u Dolinu vila jer se vile boje da će im uništiti dom.

Vila Lana se odluči sprijateljiti s čudovištem jer ispod grubog izgleda misterioznog čudovišta vidi dobro srce te pokušava uvjeriti Zvončicu i ostale djevojke da riskiraju sve kako bi spasile čudovište dok ne bude prekasno. Pogledajte Zvončicu i čudovište iz Nedođije i otkrijte zašto knjigu ne treba suditi prema koricama ili životinju prema očnjacima!

 

Danny Collins [20:00]

Film-danny-collins

IZVORNO IME: Danny Collins
REŽIJA: Dan Fogelman
ULOGE: Al Pacino, Christopher Plummer, Jennifer Garner…
ŽANR: Komedija, drama
TRAJANjE: 106 min
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Danny Collins (Al Pacino) ostarjeli je roker koji ni u sedamdesetim godinama ne odustaje od svog specifičnog načina života. Kada njegov menadžer (Chrisopher Plummer) otkrije slučajno pismo staro 40 godina koje Danny nikada nije primio, a čiji je autor John Lennon, Danny će potpuno promijeniti smjer te se ponovo zbližiti sa svojom porodicom, ali i pronaći pravu ljubav…

bioskop.andricgrad.com