Blagodatni oganj stigao u hramove

SRNA - Jovana Borovčanin - 12. априла 2015. 058.ba

Vaskrs andricgrad

ANDRIĆGRAD – U hramu Svetog kneza Lazara u Andrićgradu, noćas u 2.00 časa dočekan je blagodatni oganj iz Jerusalima, u prisustvu velikog broja vjernika.

Dočeku Blagodatnog ognja prethodila je litija koja je na čelu sa barjacima i ikonama tri puta obišla oko hrama.

Potom je služena sveta liturgija, pročitana poslanica Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja i obavljeno pričešće vjernika.

Sveštenik Aleksandar Topalović rekao je Srni da je delegacija sveštenika namjesništva goraždansko-višegradskog otišla po blagodatni oganj na Sokolac, kako bi bio svečano dočekan u hramovima na ovom području.

„Sveštenici iz Višegrada, Novog Goražda, Rogatice, Bijelog Brda iz Štrbaca i manastira u Dobrunskoj Rijeci prenijeli su dio ognja u svoje hramove kako bi narod mogao da prisluži svoje svijeće na Blagodatni oganj“, istakao je Topalović.

Prema njegovim riječima, dio ognja iz hrama Svetog kneza Lazara prenesen je u hram Rođenja Presvete Bogorodice na Megdan, a dio u hram Svete trojice u Blacama.

Za pravoslavne hrišćane silazak Blagodatnog ognja, koji se sa snopova svijeća prenosi vjernicima, potvrda je istinitosti Hristovog vaskrsenja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,