Dani ruskog filma

iskra.co - 26. априла 2015. 058.ba

Dani-Ruskog-filma bioskop

ANDRIĆGRAD – U multipleksu „Dolly Bell“ u Andrićgradu, dana 26.04. sa početkom u 19.00 časova, održaće se ceremonija svečanog otvaranja druge revije ruskog filma.

Ruska filmska ostvarenja slove za jedne od nakvalitenijih u svijetu. Gledaoci će imati priliku da isprate potresne sudbine učesnika drugog svjetskog rata, priče koje posjeduju veoma komplikovane aspekte ljudskih misli i osjećanja, karakteristične po bezuslovnoj umjetničkoj slobodi.

Filmovi u sebi kriju jaku simboliku, tradicionalnost i vizuelnu raskoš. Ruski film je donio jedan novi, neviđeni senzibilitet, senzibilitet koji razara da bi stvarao i stvara da bi mogao da izvrši kritiku prošlosti. Kroz ljubav, prijatljestva nesreće i stradanja koja se prepliću na filmskom platnu, režiseri su prikazali duboke i neizbrojive istorijske ožiljke.

Reviju će otvoriti veliko filmsko ostvarenje „Ždralovi lete“ u režiji Mihaila Kalatozova, a u naredna tri dana ljubitelji filma će imati priliku da pogledaju još šest filmova ruske kinematogafije.

Dani filma će biti održani pod pokroviteljstvom Ambasade Rusije u BiH.

Projekcije filmova:
27.04. u 18.00 časova film „Vojnikov otac“, režija Rezo Čheidze
27.04. u 20.00 časova film „Vreli snjeg“, režija Gavril Egiazarov
28.04. u 18.00 časova film „Balada o vojniku“, režija Grigori Čukhrai
28.04. u 20.00 časova film „Tvrđava Brest“, režija Aleksandar Kot
29.04. u 18.00 časova film „U boj idu samo „starci“ “, režija Lionid Bikov
29.04. u 20.00 časova film „Staljingrad“, režija Fjodor Bondarčuk

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: