In memoriam – Sahranjena Dara Ikonić

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 07. априла 2015. 058.ba

Dara Ikonic

ROGATICA – Dara Ikonić, dugogodišnji privredni, društveno-politički i javni radnik i direktor Doma zdravlja u Rogatici u dva mandata u periodu 2007-2014. godina, koja je umrla prošlog ponedeljka nakon duge i teške bolesti u 63 godini, sahranjena je danas, 7. aprila, na porodičnom groblju Pašić Kula kod Rogatice u prisustvu više stotina Rogatičana, prijatelja i poznanika.

Povodom njena smrti u 11 časova održana je komemoracija u sali Skupštine opštine na kojoj je u ime radnika Doma zdravlja čiji je ona bila član do posljednjeg dana života, govorio je Srđan Bakmaz, sekretar ove ustanove.

Rezultati rada naše direktorke, rekao je Bakmaz, osjećaju se i dugo će se još osjećati na svakom koraku, na svakom zidu, stvari i okolišu. Posebno se to osjeća na ljudima kao najvećem bogatstvu našeg kolektiva. Učila nas je da budemo radni i disciplonovani, uslužni i profesionalni i u tome je uspjela. Naš kolektiv postao je cijenjen i poštovan i kod pacijenata i kod građana širom opštine.

komemoracija Dara Ikonic

O političkom angažmanu Ikonićeve od omladinskih i studenskih dana do kraja života govorio je njen dugogodišnji politički kolega Đoko Razdoljac, a o doprinosu u radu i razvoju lokalne zajednice Tomislav Puhalac, načelnik opštine. On se posebno osvrnuo da se Dara kao mlad i perspektivan diplomirani ekonomista vratila u svoju Rogaticu i preuzela najodogovornije političke i privredne poslove. Tako je bilo i poslije otadžbinskog rata, gdje je poseban pečat ostavila u „Agrokombinatu“ kao komercijalni direktor i Domu zdravlja koga je preporodila brojnim građevinskom radovima na objektima i efikasnom unutrašnjom organizacijom prilagodila potrebama pacijenata.

Uz brojne Darine zasluge za angažman na svim poslovima koje je obavljala, ona se isticala i kao supruga i dama. To je bio razlog da ju je Udruženje žena „Rogatica“ 2008. proglasilo na Ženu godine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: