Jedinica za podršku oduševila đake

SRNA - Aleksandra Janković - 02. априла 2015. 058.ba

Specijalci u Foci

FOČA – Stanica javne bezbjednosti Foča organizovala je „Dan otvorenih vrata“ ugostivši učenike petih razreda osnovnih škola „Veselin Masleša“ i „Sveti Sava“ i članove Udruženja osoba sa posebnim potrebama „Tračak nade“.

Učenici dva školska odjeljenja i korisnici „Tračka nade“ imali su priliku da vide specijalizovanu opremu kriminalističke policije za vršenje uviđaja, vozni park, radare i drugu opremu saobraćajaca, te oružje i sredstva za intervenciju Jedinice za podršku.

Gosti su obišli pritvorske i prostorije gdje se izdaju dokumenta, a posebno ih je u policijskoj teretani oduševila demonstracija borilačkih vještina pripadnika Jedinice za podršku, te njihova pokazna vježba spuštanja, pomoću konopca, sa krova zgrade.

Načelnik Stanice javne bezbjednosti Foča Velimir Kostović kaže da policija na ovaj način želi da približi svoj rad lokalnoj zajednici.

Djeca i policija u Foci

„Ovo je prezentacija materijalno-tehničke opremljenosti i vještina kojima su obučeni policijski službenici“, rekao je Kostović.

Učiteljica Daliborka Vrećo rekla je da su se djeca upoznala sa radom policije.

„Vidjeli su kako se policija bori sa kriminalcima, gdje se vade lični dokumenti, a primijetila sam da im se posebno svidjela vježba spuštanja niz zgradu i teretana“, istakla je Vrećo.

„Dan otvorenih vrata“ samo je jedna od aktivnosti fočanskih policajaca povodom Dana policije Republike Srpske 4. aprila.

Prethodno je 20 policajaca doborovoljno dalo krv u Službi za transfuzijsku medicine u Foči, a u obdaništima i školama organizovana su predavanja o bezbjednosti saobraćaja i o negativnim uticajima opojnih droga, alkohola i cigareta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,