Kusturica nastavlja kulturnu misiju – 3D projekcije filmova u multipleksu “Dolly Bell”

iskra.co | Foto: S.Garić - 27. априла 2015. 058.ba

Bioskop-3d-doli-bel

ANDRIĆGRAD – Prateći napredak svjetske filmske produkcije i tehnologije, u multipleksu „Dolly Bell“ biće otvoren prvi 3D bioskop u istočnom dijelu Republike Srpske. Filmska „trodimenzionalna revolucija” u Andrićgradu započeće prikazivanjem animiranog filma (Film koji će biti prikazan) režisera (tog filma). Svečana premijera zakazana je za 29. april u 20 časova.

Sala multipleksa “Dolly Bell” već je opremljena vrhunskom digitalnom tehnikom za 3D projekcije. Jedinstvena je po tome što posjeduje trenutno najbolje 3D XPAND transmitere koji u kombinaciji sa Christie digitalnim projektorom i XPAND 3D naočarima postiže apsolutnu zadivljujuću reprodukciju boje i najuvjerljiviji utisak treće dimenzije.

Najsavremeniji Dolby Digital Surround sistem profesionalno je optimizovan kako bi publici obezbijedio novi nivo zvuka. Ne samo da će publika gledati film, već će biti potpuno uživljeni u akciju na platnu.

3D oprema koja se koristi u Multipleksu “Dolly Bell” je zvanični partner Kanskog filmskog festival i Filmskog festivala u Veneciji.

Inače, 3D slika se odnosi na načine na koje naše oči i mozak stvaraju utisak postojanja treće dimenzije. Ljudske oči se nalaze u rastojanju od oko 50 mm, prema tome svako oko vidi malo drugačiji dio svijeta. Dvije veoma slične slike dolaze do mozga, stvarajući određeni disparitet. On, u suštini, predstavlja treću dimenziju koju projektuje naš mozak usljed dobijanja dvije različite perspektive iste stvari. Upravo je ovaj efekat ono što moderna 3D tehnologija pokušava da ostvari kroz distibuiranje različitih sekvenci ka oba ljudska oka.

Na repertoaru bioskopa zastupljeni su filmovi vodećih američkih kompanija, filmovi nezavisne i domaće produkcije. Po aktuelnosti, kvalitetu i broju projekcija ide se u korak sa najrazvijenijim svjetskim centrima.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: