Lazareva subota – Vrbica u Čajniču

04. априла 2015. 058.ba

Lazareva subota u Cajnicu

ČAJNIČE – U hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Čajniču, molitveno je proslavljen praznik Lazareve Subote – Vrbica. Po večernjem bogosluženju osvećene su vrbine grančice, a gradom je prošla litija predvođena barjacima i propraćena mnoštvom naroda.

Ulicama Čajniča mogli su se čuti dječiji usklici: „Slava na visini Bogu; Blagosloven Koji dolazi u Ime Gospodnje“.

U crkvi su prigodan program izveli članovi dječijeg hora, dok su u porti mlađi članovi KUD-a „Izvor“ pripremili bogat program povodom ovog praznika.

Lazareva subota u Cajnicu 2

U besjedi, starješina hrama u Čajniču, protojerej-stavrofor Momir Vasiljević je istakao: „Iz usta male djece i odojčadi stvorio si Sebi hvalu! Ispunjeni radošću praznika, danas i mi kličemo Slava na visini Bogu, blagosloven Koji dolazi u Ime Gospodnje! Kao što su prilikom svečanog ulaska u Jerusalim Spasitelja dočekali sa palmovim grančicama, oduševljen narod je klicao Gospodu: „Osana Sinu Davidovu“. Vaskrsenje Četverodnevnog Lazara, brzo je odjeknulo Jerusalimom i okolinom i narod je htio da vidi Vaskrsitelja, jer se to čudo nikada prije nije desilo. Samo osam dana prije svog Vaskrsenja, Gospod je vaskrsao Lazara da bi pokazao da je On obećani Mesija i Spasitelj svijeta. Po prvi prvi put mi u Čajniču, pogotovo omladina i djeca, radovali smo se slaveći Gospoda bogosluženjem, litijom i programom u našem lijepom gradiću.“

Lazareva subota u Cajnicu 3

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: