Na krov Balkana penje se 17 Fočaka

SRNA - Aleksandra Janković - 14. априла 2015. 058.ba

Planinari na Videžu - Zelengora

FOČA – Planinarsko društvo Zelengora, već drugu godinu, organizuje uspon na najviši vrh Balkanskog poluostrva – Musalu /2925 metara/ na planini Rili u Bugarskoj.

Riječ je o akciji pod nazivom „Foča na krovu Balkana“.

Prošle godine na Musalu su se popela četiri planinara iz Foče, a ovoga puta u Bugarsku će se uputiti 17 članova „Zelengore“.

Polazak je u četvrtak, 16. aprila, a uspon na krov Balkana planiran je narednog dana.

Sa prošlogodišnjim iskustvom, fočansku ekspediciju vodiće Karlo Šimović.

„Plan je da u četvrtak uveče stignemo u mjesto Borovec, podno planine Rile, gdje ćemo noćiti u planinarskom domu. Trenutno je na planini tri metra snijega i biće zimski uspon, ali smo prikupili dosta informacija i nadamo se da neće biti problema“, kaže Šimović.

On dodaje da uspon nije mnogo zahtijevan i da, u zavisnosti od vremenskih uslova, traje oko pet časova, te da će uz tri časa povratka čitav jedan dan provesti na ovoj planinskoj ljepotici.

Šimović je naveo da grupu čine većinom stariji planinari i penzioneri, te da je osim nekoliko omladinaca, sa njima i jedan dvanaestogodišnji dječak, kojem će ovo biti nezaboravno iskustvo.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: