Narodna biblioteka „Branko Ćopić“ obilježila Svjetski dan knjige

24. априла 2015. 058.ba

Djeca u biblio teci u Cajnicu

ČAJNIČE – Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, Narodna biblioteka „Branko Ćopić“ u Čajniču organizovala je posjete mališana iz Dječijeg obdaništa kao i posjete đaka drugih razreda Osnovne škole „Jovan Dučić“.

Tokom posjete direktor biblioteke Jelena Tadić objasnila im je zašto su baš taj dan u biblioteci, i zašto se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava. A nakon toga mališani su čitali tekstove iz knjiga prilagođene njihovom uzrastu, jer čitanje je jedan od najboljih načina da se dođe do novih znanja, spoznaja i određenih iskustava koja su nam veoma korisna.

Takođe im je poručila da bi trebali više da čitaju i da idu u biblioteku, pogotovo sada kada tehnika i tehnologija uzimaju maha na svim poljima, a posebno u kulturi.

Svjetski dan knjige ustanovljen je 1995, a 23 april je izabran jer su na taj dan umrla dva velika književnika, Migel de Servantes i Vilijam Šekspir.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,