Narodna biblioteka obilježila Međunarodni dan knjige

03. априла 2015. 058.ba

Djeca u biblioteci u Cajnicu

ČAJNIČE – Povodom Međunarodnog dana dječije knjige, 2. aprila Narodna biblioteka „Branko Ćopić“ u Čajniču, organizovala je posjetu i ugostila učenike trećeg razreda Osnovne škole „Jovan Dučić“ Čajniče.

– Sa učenicima se razgovaralo o značaju dana knjige, i uopšte o uticaju čitanja na njihovo obrazovanje. Učenici su i ove godine besplatno učlanjeni u biblioteku, što je inače praksa našeg rada i podjeljene su im članske karte – rekla je direktor biblioteke Jelena Tadić.

Naime 2. april je i rođendan Hansa Kristijana Andersena, samim tim djeci se govorilo o njegovom životu i djelu. U Danskoj se smatra tvorcem danske realistične proze. Njegova djela prevedena su na više od 80 jezika i bila su nadahnuće za stvaranje mnogih pozorišnih djela, baletnih predstava, filmova, skulptura i slika. Cilj obilježavanja je promovisanje knjige, čitanje i razvijanje čitalačkih navika kod omladine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,