Novi uspjeh fudbalera škole fudbala u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 09. априла 2015. 058.ba

Skola fudbala  u Rogatici

ROGATICA – Prošlog ponedeljka. 6. aprila, u Brčkom je održan međunarodni turnir fudbalskih nada „Pelagićevo kup 2015“. Na ovom prestižnom takmičenju učestvovalo je oko 60 ekipa iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Austrije iz koje je došla ekipa Šturma iz Graca u Štajerskoj, trostrukog fudbalskog prvaka i višestrukog pobjednika KUP-a i Superkupa Austrije.

Među njima našla se i ekipa Škole fudbala pri FK Mladost Rogatica iz generacije 2002. godine, pobjednik nedavno okončane Zimske, odnosno Mini-maksi lige.

I sa ovog takmičenja nade rogatičkog fudbala došli su uzdignute glave. U vrlo jakoj konkurenciji osvojili su prvo mjesto, medalje i pehar organizatora.

– Na putu do trona, kazuje Mladen Simsija, jedan od trenera najmlađih u Školi fudbala u Rogatici, dječaci iz 2002. u četvrtfinalu pobijedili su ekipu Orašja sa 1:0. U polufinalu, nakon 1:1 u regularnom toku utakmice, sa 3:2 na penale pobijedili su Budućnost iz Banovića.

Finale je bilo posebno zanimljivo. Mališani iz Rogatice igrali su sa ekipom Ohrida iz Makedonije i sasvim zasluženo pobijedili sa 1:0 i postali prvaci turnira u svojoj kategoriji.

– Inače, bilo nam je čast da učestvujemo na ovom turniru. Zadovoljstvo je bilo biti u društvu mladih fudbalera koji pretenduju da budu prvotimci Crvene Zvezde iz Beograda, Osijeka, Splita, Vojvodine ili recimo Šturma iz Austrije i drugih širom regiona. Nade fudbala iz Rogatice osvijetlile su obraz. Odigrale su 7 utakmica i postigli 10, a primili svega 3 gola. Iz naše ekipe je i najbolji fudbaler turnira u svojoj konkurenciji. Ovo laskavo priznanje pripalo je Luki Jankoviću, dječaku pred kojim je svijetla fudbalska perspektiva, rekao je Mladen Simsija.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,