Održana 10. Vaskršnja tucijada u Novom Goraždu

13. априла 2015. 058.ba

Tucijada u N Gorazdu

POBJEDNIK MARIJA STOJANOVIĆ

NOVO GORAŽDE – Pobjednik 10. jubilarne Vaskršnje tucijade „Donja Sopotnica 2015“, koja je održana u porti hrama Svetog Đorđa u Donjoj Sopotnici kod Novog Goražda, je Marija Stojanović iz Novog Goražda. U finalu, nakon kup nadmetanja u kome je učestvovalo 77 takmičara iz Novog Goražda, Čajniča, Goražda, Rogatice, Foče i Višegrada, ona je pobjedila Sretena Milovića iz Novog Goražda.

Pored takmičenja najtvrđih Vaskršnjih jaja održano je i nadmetanje najljepših Vaskršnjih ručno šaranih jaja, na kome je učestovalo 34 takmičara.

Tucijada u N Gorazdu2

Prvo mjesto u ovoj konkurenciji pripalo je Dragani Droca, drugo Lani Tanasković, a treće Sofiji Čarapić, djevojčicama iz Novog Goražda.

Tradicionalni organizatori ovog zanimljivog takmičenja bili su Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Novo Goražde i Srpska pravoslavna crkvena opština Goraždanska, uz podršku opštine Novo Goražde.

Pored diploma najuspješnijim takmičarima uručene su i novčane nagrade.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,