Održana Vaskršnja tucijada na Miljenu [FOTO]

15. aprila 2015. 058.ba

Tucijada u Miljenu

ČAJNIČE – Juče je u Mjesnoj zajednici Miljeno održana tucijada povodom Praznika nad praznicima Vaskrsenja Hristovog. Od oko 100 takmičara najtvrđe Vaskršnje jaje imao je Nenad Kornjača, dok je drugoplasirani bio Dragan Radović.

Ovom zanimljivom događaju prisustvovao je i protojerej-stavrofor Momir Vasiljević, koji se obratio svim priisutnim, i nakon toga dao blagoslov za početak takmičenja.

Ovim povodom bilo je priređeno i narodno veselje, pa tako uz takmičarski dio, svi prisutni su uživali i uz zvukove „Extra“ benda, a takođe i poigrali i po neko narodno kolo.

Tucijada u Miljenu (22)

Naime, zadnja dva dana Vaskrsenja Hristovog, održane su još dvije tucijade u Mjesnoj zajednici Zaborak i na Lukama na kojima su osvojena prve i druge nagrade.

U mjesnoj zajednici Zaborak od 25 takmičara, najtvrđe Vaskršnje jaje imao je Đorđe Janković, dok je drugo mjesto osvojio Mihajlo Radović.

U finalu tucijade, na Lukama od prijavljenih 106 takmičara prvo mjesto pripalo je Davidu Milkanoviću, a drugo Aleksi Buroviću.

Takmičari su nagrađeni novčanim nagradama, i diplomama, koje su im uručili predstavnici mjesnih zajednica.

Organizator tradicionalne Vaskršnje tucijade, bila je Opština Čajniče.

[royalslider id=“145″]

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,