Oživilo gradilište na višegradskoj ćupriji na Drini

23. априла 2015. 058.ba

Radovi na cupriji

NASTAVLjENI RADOVI NA POPLOČAVANjU KOLOVOZA

VIŠEGRAD – Nakon poduže zimske pauze u četvrtak 23. aprila nastavljeni su radovi na mostu Mehmed-paše Sokolovića na Drini u Višegradu. Radinici Turske firme „Er-Bu“ nastavili su prošle jeseni započete radove na popločavanju kolovoza na mostu.

Mada je 19. marta direktor Turske razvojne agencije za BiH – Tika, Husein Šanli najavio da će gradilište na ćupriji oživiti 1. aprila, očekuje se da ovo kašnjenje neće značajnije uticati na planiranu dinamiku završnih radova na rekonstrukciji i revitalizaciji mosta Mehmed-paše Sokolovića.

Kako je ranije najavljeno, pored završnih radova izvođač se obavezao da paralelno otkloniti i uočene propuste, kao što su fuge između sedrebnih kamenih blokova kojima je građena ćuprija na Drini. Uporedo sa radovima predstoji i stručna rasprava o idejnom projektu vanjskog uređenja oko mosta.

Ukoliko bude teklo sve po planiranoj dinamici i radovi budu okončani do septembra ove godine, Višegrad bi trebao biti domaćin svečanog obilježavanja 70 godina UNESKO-a, na čijoj je listi svjetske kulturne baštine most Mehmed-paše Sokolovića od 2007. godine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,