Ozvaničen početak 10. akcije izbora najljepše uređenog dvorišta, terase i balkona

30. априла 2015. 058.ba

Akcija dvoriste u Visegradu

DA VIŠEGRAD BUDE VIŠE OD GRADA

VIŠEGRAD – Podjelom sadnica cvijeća dosadašnjim najaktivnijim baštovanima Turistička organizacija Višegrad je, pod sloganom „Da Višegrad bude više od grada“, ozvaničila početak 10-te jubilarne akcije izbora najljepše uređenog dvorišta, terase i balkona.

– Želja nam je da se što veći broj višegrađana uključi u ovu akciju, kako bi Višegrad postao prepoznatljiv i lijepo uređen grad koji krupnim koracima postaje prepoznatljiva turistička destinacija, izjavila je Olivera Todorović, direktor Turističke organizacije Višegrad.

Ona je podsjetila da sa prvomajskim praznicima zvanično počinje ovogodišnja turistička sezona.

– Sudeći po pripremama s pravom očekujemo da ove godine u Višegrad dođe još više turista od protekle godine, poručila je Todorovićeva, pozvavši sve vlasnike restorana i ljetnih bašti, trgovinskih i drugih radnji, komunalce, kao i vlasnike privatnih kuća i stanare zgrada da daju doprinos ljepšem izgledu Višegrada.

Branko Mikavica, pionir višegradskog baštovanstva je pohvalio akciju Turističke organizacije Višegrad, apelujući da se što veći broj višegrađana priključi širokom pokretu baštovana, koji su svoje okućnice prtetvorili u prave male eko parkove.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,