Ozvaničen početak 10. akcije izbora najljepše uređenog dvorišta, terase i balkona

30.04.2015.

Akcija dvoriste u Visegradu

DA VIŠEGRAD BUDE VIŠE OD GRADA

VIŠEGRAD – Podjelom sadnica cvijeća dosadašnjim najaktivnijim baštovanima Turistička organizacija Višegrad je, pod sloganom „Da Višegrad bude više od grada“, ozvaničila početak 10-te jubilarne akcije izbora najljepše uređenog dvorišta, terase i balkona.

– Želja nam je da se što veći broj višegrađana uključi u ovu akciju, kako bi Višegrad postao prepoznatljiv i lijepo uređen grad koji krupnim koracima postaje prepoznatljiva turistička destinacija, izjavila je Olivera Todorović, direktor Turističke organizacije Višegrad.

Ona je podsjetila da sa prvomajskim praznicima zvanično počinje ovogodišnja turistička sezona.

– Sudeći po pripremama s pravom očekujemo da ove godine u Višegrad dođe još više turista od protekle godine, poručila je Todorovićeva, pozvavši sve vlasnike restorana i ljetnih bašti, trgovinskih i drugih radnji, komunalce, kao i vlasnike privatnih kuća i stanare zgrada da daju doprinos ljepšem izgledu Višegrada.

Branko Mikavica, pionir višegradskog baštovanstva je pohvalio akciju Turističke organizacije Višegrad, apelujući da se što veći broj višegrađana priključi širokom pokretu baštovana, koji su svoje okućnice prtetvorili u prave male eko parkove.