Planinarsko društvo Sjemeć – Mladi planinari „diplomirali“

27.04.2015.

planinari Rogatice

ROGATICA – Nakon što su otslušali teoretski dio predavanja u Maloj školi planinarstva, mladi rogatički planinari članovi PD Sjemeć su proteklog vikenda i praktično u prirodi potvrdili da su uspješno savladali osnovne planinarske discipline.

U izletištu Paroč održano je pokazno takmičenje u planinarskoj orijentaciji a uz to je demonstriran način odlaska, boravka i ponašanja u i prema prirodi.

Malo školu planinarstva uspješno je završilo 13 članova koji su potvrdili da se odlično snalaze u prirodi i da se ne treba brinutu za budućnost rogatičkog planinarstva koje ima izuztno bogatu tradiciju. Među polaznicima škole su bili Kristina Rajić, Timoš Puhalac, Krsto i Goran Šljivić, Nebojša Paprica, Andrija Rajić, Vuk Jevđević, Mihailo Ćajić, Miodrag Delić, Dražen Radović, Predrag Krsmanović, Mladen Zeljaja i Ilija Đurić. Svima njima je po završetku praktičnog dijela škole planinarstva presjednik društva Miroslav Ćajić dodijelio uvjerenja o uspješno završenoj obuci.

Potom je upriličeno planinarsko druženje uz roštilj i osvježavajuće napitke kome su prisustvovali instruktori škole planinarstva Boro i Zdenko Brusin, Slobodan Brkić, Slaviša i Davor Vukašinović i gosti iz Višegrada članovi Planinarskog društva Stolac.

Presjednik društa Miroslav Ćajić je bio izuzetno zadovoljan nakon okončanja planinarske škole.

– Napravili smo pravi potez, mladi planinari su pokazali na terenu da trud nije bilo uzaludan i veoma uspješno su primjenili u prirodi ono što im je teoretski prezentovano. Naravno oni treba još dosta da uče ali sigurno će za to imati prilike već u narednim akcijama jer u maju kreće liga RS u orijentaciji, a potom i pohodi Romanijski uranak, Vidovdanski uspon na Maglić, Jezera Zelengore kao i naše lokalne akcije u okviru obilježavanja opštinske slave Preobraženja Gospodnjeg kao i markiranje i obiležavanje planinarskih staza na našoj opštini. Na kraju obavještavamo članove i građanstvo da je u društvo stigao članski materijal a godišnja članarina za članove koji su u radnom odnosu je 20 KM a za sve ostale 10 KM, zainteresovani knjižice i markice mogu preuzeti kod sekretara društva Miodraga Rajaka u Centru za socijalni rad opštine Rogatica – zaključio je predsjednik PD Sjemeć Miroslav Ćajić.