Planinarsko-ekološko društvo „Vijogor“ u 2015. ulazi sa velikim optimizmom

16. априла 2015. 058.ba

Planinari Vijogor iz Cajnica

ČAJNIČE – Planinarsko-ekološko društvo „Vijogor“ Čajniče, osnovano je 2013. godine i od tada izrasta u ozbiljno društvo sa jasnim ciljevima i zadacima. U proteklom periodu društvo je omasovljeno, tako da trenutno broji 30 aktivnih članova.

Društvo je član Planinarskog Saveza Republike Srpske, a takođe i član Ministarstva porodice, omladine i sporta.

U samom društvi akcenat je stavljen na promociju i značaj bavljenja planinarenjem i podizanja svijesti mladih ljudi o fizičkoj aktivnosti i boravku u prirodi.

„Društvo ima veliku saradnju sa Planinarskim društvima iz Republike Srpske, kao i iz regiona. U maju mjeseci ugostićemo oko 50 članova Planinarskog društva „Gora“ iz Kragujevca, odakle ćemo organizovati zajedničku akciju uspona planinara na Hajdanovicu. Naše društvo na ovaj način predstavlja, naš grad Čajniče – rekao je predsjednik društva Saša Mašić.

Takođe u sklopu društva je osnovana i Planinarska sekcija, u koju su uključena djeca osnovne i srednje škole, a broji petnaest članova. Planinarska sekcija, osnovana je sa ciljem edukacije mladih i okretanje ka zdravom životu, prirodi i čuvanju životne sredine.

Predsjednik je takođe istakao izuzetnu saradnju i veliku zahvalnost društva prema ŠG „Vučevica“ Čajniče i direktoru Slobodanu Pejoviću, koji je pomogao društvu da u 2014. godini organizuju akciju pošumljavanja. Takođe, ŠG „Vučevica“ Čajniče im je obezbjedila određena sredstva, kojima je kupljena osnovna planinarska oprema, a takođe su obezbjeđena i sredstva za kupovinu trideset majica sa logom „Vučevica“ i PEL „Vijogor“.

„U budućnosti, plan društva je nastaviti dalju saradnju sa „Vučevicom“, jer pored članarine ovo nam je jedini vid finansiranja“ – rekao je Saša.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: