Počeo Omladinski inkubatror na Borikama

03.04.2015.

Omladinski inkubatror na Borikama

NA OKUPU 33 UČESNIKA

ROGATICA – U organizaciji Omladinskog saveza Republike Srpske i Savjeta mladih u Rogatici, a uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vledi Republike Srpske, danas, 3. aprila, u hotelu „Borike“ na Borikama, počela je trodnevna trening radionica „OMLADINSKI INKUBATOR ROGATICA 2015“.

Radionica se provodi u sklopu projekta „Od edukacije do realizacije – Razvoj kapaciteta mladih iz manje razvijenih opštine Republike Srpske“, a prisustvuje joj 33 predstavnika mladih iz opština Rogatica, Višegrad, Rudo, Pale, Istočno Novo Sarajevo, Sokolac, Han-Pijesak, Foča i Čajniče.

– Cilj radionice, rekao je otvarajući skup Miloš Blagojević iz Omladinskog savjeta Srpske, je jačanje kompetencija i vještina mladih na jednoj i osnaženje kapaciteta lokalnih omladinskih organizacija na drugoj strani.

Omladinski inkubatror na Borikama 2

– Inkubator je, dodao je još Blagojević, osmišljen da njegovim učesnicima tokom tri dana rada prođu kroz oblasti kao što su omladinski rad i aktivizam, projekt menadžment i pisanje prijedloga projekta, informisanje i participacija mladih na lokalnom nivou, timski rad i liderstvo.

Nakon završetka obuke učesnici ovog skupa po opštinama uradiće prijedlog jednog, ili više, projekata za rješavanje konkretnog problema mladih u njihovoj lokalnoj zajednici i zajednički sa ostalim učesnicima voditi kritičku raspravu o njegovim, ili njihovim, dobrim i lošim stranama.

Predavači na Inkubatoru su mladi iz Omladinskog savjeta Republike Srpske, a cjelokupni projekat finansira Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske.

Borike i ovdašnji hotel kao mjesto za održavanje Inkubatora odabrali su predstavnici Savjeta mladih iz Rogatice. Da je to pun pogodak pozitivnu ocjenu dali su svi sa kojim smo danas o tome razgovarali, a Miloš Blagojević reče da je ovo idealno mjesto za ovakve i slične skupove. Prije svega, odvojeno je svakodnevne buke i gužvi koje „krase“ veća urbana mjesta.