Pomoći opremanje Centra za biomedicinska istraživanja

27.04.2015.

Jasmin Komic u Foci

FOČA – Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić posjetio je danas Medicinski fakultet u Foči i sa rukovodstvom razgovarao o opremanju Centra za biomedicinska istraživanja, najavivši da će ministarstvo nastojati da pomogne opremanje ovog centra koji će služiti za nastavu doktoranada.

“Uvjeren sam da ćemo uspjeti da pomognemo, jer je Centar za biomedicinska istraživanja veoma potreban za treći ciklus studija”, rekao je Komić.

On je podsjetio da je Ministartvo nauke i tehnologije Republike Srpske prošle godine Medicinskom fakultetu u Foči, zajedno sa Medicinskim fakultetom u Banjaluci, na festivalu nauke dodijelilo prvu nagradu za naučno-istraživački rad.

Dekan Medicinskog fakulteta Milan Kulić istakao je da je Centar za biomedicinska istraživanja jedini takve vrste u Republici Srpskoj, te da će biti veoma važan za organizaciju doktorskih studija koje na ovom fakultetu počinju od naredne akademske godine.

“Centar pruža mogućnost našim nastavnicima da se bave naučno-istraživačkim radom, da objavljuju radove u eminentnim međunarodnim časopisima, što je jako važno za citiranost našeg fakulteta. Osim toga, pruža mogućnost obuke naših studenata koji već od osnovnih studija mogu da se bave naukom”, rekao je Kulić.

On je naglasio da Medicinski fakultet ima odličnu saradnju sa Ministarstvom nauke i tehnologije Republike Srpske koje redovno učestvuje u sufinaniranju naučnih projekata i naučnih skupova u Foči.

“Očekujemo pomoć, onoliko koliko Ministarstvo bude moglo, za završetak opremanja ovog centra”, dodao je Kulić.

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske posjetio je i lokalnu administraciju, i sa načelnikom opštine Foča Radisavom Mašićem razgovarao o prirodnim potencijalima ove opštine koji pružaju mogućnost za bavljenje naučno-istraživačkim radom.