Recitatori pred sugrađanima

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 26. априла 2015. 058.ba

Recitatori u Rogatici

ROGATICA – U finišu tekuće školske godine, posebno za maturante, članovi Recitatorske sekcije Srednjoškolskog centra „27. januar“ u Rogatici u saradnji sa Centrom za kulturu i sport u četvrtak veče, 23. aprila, još jednom izašli su pred svoje sugrađane. U sali gradskog bioskopa izveli su šaljivo-ozbiljni program pod nazivom Audicija za veče poezije „Pjesnici su čuđenje svijeta“.

Na za ovo veče izmišljenoj audiciji recitatori su recitovali ili čitali stihove Tina Ujevića. Desanke Maksimović, Alekse Šantića, Mike Antića, Njegoša i drugih pjesnika, ali i pjevali uz hitove Zdravka Čolića, Đorđa Balaševića. Zajdno sa solidno popunjenom salom gradskog bioskopa pjevana je i „Pukni zoro“ iz filma „Montevideo“ i jedna od numera turbo folk zvijezde Dragane Mirković.

Recitatori u Rogatici 2

Sve u svemu, oni koji su došli na ovu kulturno-zabavnu manifestaciju srednjošklaca nisu se pokajali. Naprotiv, opšti je utisak, da su se lijepo zabavili i dobro zagrijali dlanove čestim aplaudiranjem recitatorima koji su svoje role, u kojim je na momente bilo i dosta glume, odigrali u maniru znatno iskusnijih kolega.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,