Rogatičani u derbiju savladali Sutjesku

10.04.2015.

KK Rogatica

I Fočaci u nizu

ROGATICA – Derbi je u potpunosti ispunio očekivanja. U najinteresantnijem susretu 22. kola prvoligaškog karavana RS ekipa Rogatice je nastavila uspješnu seriju i protiv komšija iz Foče i slavila sa deset poena razlike, na kraju je bilo 71:61.

Sve je riješeno već u prvoj četvrtini, domaći tim je otvorio utakmicu kako se to samo poželjeti može i nakon tri minuta igre su vodili 9:0.

Sve je funkcionisalo u redovima Rogatičana na najbolji način uz odličnu odbranu bili su efikasni u napadu, napravili su seriju za tri poena četiri od četiri i na kraju ovog perioda na semaforu je staljalo 28:11.

U drugoj dionici oba rivala su zaigrali mnogo angažovanije u odbrani, naročito se to odnosi na gostujući sastav, igralo se čvrsto pa se na odmor otišlo pri rezultatu 38:21.

Ekipa Sutjeske je zaigrala mnogo bolje u nastavku utakmice i na kraju treće četvrtine su uspjeli da smanje prednost domaćina na 11 poena razlike, u završnicu se ušlo sa rezultatom 51:40.

Ipak nije bilo prilike i za iznenađenje i preokret, košarkaši Rogatice su mudrom igrom održavali stečenu prednost tako da nijednog momenta nisu dopustili gostima iz Foče da se ozbiljnije približe i naprave susret neizvjesnijim.

Tako su domaći igrači još jednom potvrdili dominaciju u tekućem šampionatu i „betonirali“ drugu poziciju dva kola prije doigravanja.

Ponovo je u rogatičkom timu blistao Nemanja Oklijević sa 22 postignuta poena, dok je Miroslav Kovač 16 puta bio precizan. U gostujućem sastavu nešto bolji od ostalih bioje Ivan Radović sa 13 postignutih poena. U šutu za tri poena igrači Rogatice su od 13 pokušaja pogodili šest puta, dok su Fočaci od 20 šuteva iskoristili pet. Što se tiče slobodnih bacanja domaći sastav je šutirao 11 puta i pogodio sedam, dok je Sutjeska od 14 iskoristila 9.

Na kraju treba istaći da i u ovom meču ekipa Rogatice nije bila kompletna, nastupio je domaći sastav bez Puhalca, Kojića i Pečenice što još više daje na značaju pobjedi u derbiju protiv Sutjeske.

KK Rogatica – KK Sutjeska 71:61
28:11; 10:10; 13:19; 20:21

Sportska dvorana u Rogatici.
Gledalaca 300.
Sudije: Dragan Komar i Miljan Mišeljić (Trebinje), Dejan Knežević (I.Sarajevo).
Delegat: Dejan Čeremidžić (Pale).

KK Rogatica: Maletić, Okiljević 22, Mrkajić 11, Radović, Rističević 7, Tešević 7, Balčaković, Kosorić 2, Milidrag 6, Kovač 16. Trener: Mladen Šibalija.

KK Sutjeska: D.Radović 8, I.Radović 13, Bodiroga 11, Vidojević, Kalajdžić, Kapuran 4, Milanović, Prodanović 1, S.Radović 2, Ivanović 3, Devrnja 9, Sladoje 10. Trener: Milenko Ivanović.