Rudari iz Despotovca darovali krv

SRNA - Aleksandra Janković - 17. априла 2015. 058.ba

Davaoci krvi u Foci

FOČA – Dvanaest rudara Rudnika Resavica kod Despotovca u Srbiji darovalo je danas krv u fočanskoj Službi za transfuzijsku medicinu.

Despotovački aktivni, ali i bivši rudari u Foču su stigli posredstvom ovdašnjeg Crvenog krsta koji su sami kontaktirali, izrazivši želju da na ovaj način pomognu zdravstvenim ustanovama u ovom gradu.

Vođa grupe Ivan Čestić, koji je porijeklom iz Milića, kaže da već 20 godina rudari iz Despotovca daruju krv ustanovama širom Republike Srpske.

„Širimo krug poznanstava. Ranije sam učestvovao u akcijama u Banjaluci, na Sokocu, u Zvorniku, a ovo mi je 132. put da dajem krv“, rekao je Čestić.

NJegov kolega Milovan Milenković ističe da rudari iz Srbije rado daju krv braći u Srpskoj.

„Akcije organizujemo uz pomoć našeg sindikata. Smatramo da smo mi isti narod i volimo da dođemo u ove krajeve“, rekao je Milenković.

Sekretar fočanske organizacije Crvenog krsta Snežana Kovač kaže da je srećna što su rudari izabrali da dođu baš u Foču. „Krv je danas teško naći, a potreba za dobrovoljnim davaocima je sve veća“, kaže Kovačeva.

U fočanskoj Službi za transfuziologiju kažu da raspolažu solidnim zalihama krvi i da im ovakve akcije mnogo znače, posebno pred sezonu godišnjih odmora.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: