Tri Varkršnje tucijade u Višegradu

10. априла 2015. 058.ba

Tucijada u Dobrunskoj Rijeci

Dobrunska Rijeka, Višegradska banja i Andrićgrad

VIŠEGRAD – U okviru Vaskršnjih svečanosti na području opštine Višegrad biće organizovana tri takmičenja u tucanju šaranih jaja.

Drugog dana Vaskrsa, u ponedeljak, 13. aprila, nakon Svete liturgije u manastirskoj crkvi Svetog Nikolaja, u Dobrunskoj Rijeci u 10 časova održaće se tradicionalna, deveta po redu Vaskršnja tucijada, a nakon toga i turnir mlađih kategorija u malom fudbalu.

U ponedeljak, drugog dana Vaskrsa kod crkve Svetog Jovana u Višegradskoj Banji, nakon Svete liturgije koja počinje u 10 časova, održaće se tradicionalno takmičenje u izboru najljepšeg i najtvrđeg vaskršnjeg jajeta.

U nedjelju na Vaskrs, ispred hrama Svetog cara Lazara u Andrićgradu, biće održana treća po redu, Velika vaskršnja tucijada, a najuspješnijim takmičarima biće uručene nagrade.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,