Uhapšen jer je bez dozvole sa tuđeg Facebook profila skinuo prepis razgovora

SRNA/058.ba - 07. априла 2015. 058.ba

facebook-lisice

VIŠEGRAD – Policija u Višegradu uhapsila je osobu A.Š. koju je lice S.Đ. prijavilo zbog nedozvoljenog ulaska u lažni „Fejsbuk“ profil treće osobe.

Višegradskoj Policijskoj stanici lice S.Đ. prijavilo je da je od septembra 2014. godine do aprila 2015. godine lice A.Š. na nedozvoljen način ušlo u lažni „Fejsbuk“ profil lica Z.S. i tako došlo u posjed prepisa razgovora između S.Đ. i Z.S.

Nakon prijave, policijski službenici lišili su slobode A.Š. koji je dobrovoljno predao dva USB stika, mobilni telefon, kućište računara, te odštampanu prepisku između navedenih lica, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

U toku je dokumentovanje predmeta, nakon čega će protiv A.Š. nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj za krivično djelo ucjena i neovlašteni pristup zaštićenom računaru i računarskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: