Uspjeh Branka Fulurije na republičkom takmičenju u informatici

26. априла 2015. 058.ba

Branko Fulurija

PRVI SA MAKSIMALNIH 100 BODOVA

VIŠEGRAD – Branko Fulurija, učenik trećeg razreda Srednje škole „Ivo Andrić“ iz Višegrada postigao je izvanredan uspjeh iz informatike.

Na prvenstvu Republike Srpske, održanom u Banjaluci, na kome su učestvovali najbolji srednjoškolci informatičari od prvog do četvrtog razreda, u izuzetno jakoj konkurenciji osvojio je prvo mjesto, sa maksimalnih 100 bodova.

Identičan rezulčtat Fulurija je postigao i na predhodnom, regionalnom takmičenju.

Po riječima profesora Darka Mitrovića, koji je sa Fulurijom prisustvovao ovom takmičenju, za mjesec dana on će učestvovati na prvenstvu BiH. Ukoliko uspije da se plasira među četiri najbolja steći će pravo nastupa na informatičkoj Olimpijadi. Ukoliko, pak, bude peti ili šesti plasioraće se na Balkanijadu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,