Završen regionalni finalni turnir Malih olimpijskih igara u odbojci

19. aprila 2015. 058.ba

Male olimpijske igre u Visegradu 2

NAJUSPJEŠNIJI MLADI ODBOJKAŠI IZ MOKROG I ODBOJKAŠICE SOKOCA

VIŠEGRAD – Ovog vikenda Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Višegradu, uz pokroviteljstvo Ministarstva za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske, bila je domaćin regionalnog finala Malih olimpijskih igara u odbojci za osnovce u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Paralelno u školskoj fiskulturnoj sali i Gradskoj dvorani Višegrad predstavilo se sedam ženskih i tri muške ekipe sa oko 150 mladih odbojkaša iz osnovnih škola Sarajevsko-Romanijskog i Gornjedrinskog područja.

U muškoj konkurenciji prvo mjesto su osvojili mladi odbojkaši Osnovne škole „Mokro“ iz Mokrog kod Pala. Druga je bila ekipa Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Istočnoh Sarajeva, dok je treće mjesto osvojila ekipa Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Višegrada.

Male olimpijske igre u Visegradu

U znatno jačoj ženskoj konkurenciji prve su bile mlade odbojkašice Osnovne škole „Sokolac“ iz Sokolca, ispred ekipe Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Istočnog Sarajeva, a treće mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Višegrada.

Za najboljeg igrača proglašena je Marija Batinić iz Sokolca, a za najboljeg poentera Tatjana Lučić iz Istočnog Sarajeva.

Momir Radojičić, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Višegrada, zahvalio se resornom Ministarstvu Vlade Republike Srpske na pomoći u organizaciji ovog takmičenja, naglasivši da su mladi odbojkaši i odbojkašice pokazali zavidno znanje i vještinu, obzirom da većina trenira u odbojkaškim klubovima u svojim mjestima.

Zbog tradicije koji ovaj sport ima u gradu na obalama Drine i Rzava, po riječima koordinatora MOI Slavice Govedarica, postalo je uobičajeno da se regionalno pa i republička finala MOI u odbojci održavaju u Višegradu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,