Davidovićeva posjetila studente banjalučkog Univerziteta

23.05.2015.

Univerzijada na Tjentistu

FOČA – Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović posjetila je danas na Tjentištu prvu banjalučku Univerzijadu koja je okupila oko 500 studenata Univerziteta u Banjaluci.

Davidovićeva je istakla da je Ministarstvo rado podržalo organizaciju ovog događaja, s ciljem da se studenti upoznaju sa prirodnim bogatstvima Nacionalnog parka “Sutjeska”, ali i sa tekovinama antifašističke borbe.

“Željeli smo da mladi iz Banjaluke upoznaju ove prelijepe krajeve, koji su u Drugom svjetskom ratu bili poprište velikih bitaka, te da se druže sa studentima iz Foče za koje je Unija studenata organizovala prevoz do Tjentišta”, rekla je Davidovićeva.

Ona je dodala da Nacionalni park “Sutjeska” raspolaže jedinstvenim prirodnim blagom, ali i sportsko-rekreativnim centrom koji pruža mogućnost za organizaciju sportskih igara.

“Na ovaj način promovišemo sport, zdrav život, turizam i osjećaj zajedništva. Suština je da studenti upoznaju svoje krajeve, kojima mogu da se ponose”, naglasila je Davidovićeva.

Potpredsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci David Latinović istakao je da je “grijeh”, pored ovakvog potencijala i prirodnih ljepota, sportske igre organizovati u nekoj od okolnih zemalja, kako je to često slučaj.

“Doveli smo dosta mladih iz Banjaluke koji nisu bili upućeni u sve ljepote Nacionalnog parka `Sutjeska` i nadamo se da će se ovo nastaviti i narednih godina”, rekao je Latinović.

Studenti sa 16 fakulteta Univerziteta u Banjaluci na Tjentištu se takmiče u fudbalu, košarci, odbojci i kvizovima znanja, uz bogat muzički program.

U odličnoj atmosferi, koju ni jaka kiša nije mogla pokvariti, sinoć su u okviru Univerzijade koncert na Tjentištu, kojem je prisustvovalo i dosta Fočaka, održali Kiki Lesandrić i “Piloti”.

Večeras nastupaju Marčelo i “Teška industrija”, a sutra Laka i “Sars”.