Dezinformacija o navodnom terorističkom napadu uznemirila studentkinje u Foči

Agencije - 14. maja 2015. 058.ba

Policija Foca

FOČA – Dezinformacija o navodnom spremanju terorističkog napada na Foču uznemirila je sinoć studentkinje Medicinskog fakulteta, koje stanuju u ženskom studentskom domu u krugu Bolnice. U dom je potom došla i policija, koja je ustanovila da se radi o lažnoj informaciji.

U policiji je rečeno da je zlonamjerna glasina, čiji je cilj izazivanje straha i uznemiravanja stanovništva, potekla sa interneta, te da ne postoje osnove za takve navode.

Kao što je to slučaj i u ostalim opštinama u Republici Srpskoj, i fočanska policija nakon terorističkog napada u Zvorniku preduzima pojačane mjere bezbjednosti, pogotovo kada su u pitanju javni objekti. U ovom slučaju, ispostavilo se da olako izrečene ocjene, tačnije dezinformacije, samozvanih analitičara, koje su preplavile internet, mogu lako da stvore paniku kod stanovništva, pogotovo imajući u vidu sklonost preuveličavanja glasina „od usta do usta“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,