Izvještaj zbog bacanja bombe u dvorište džamije

SRNA - 28. maja 2015. 058.ba

Stop policija

VIŠEGRAD – Višegradska policija podnijela je Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo izvještaj protiv lica čiji su inicijali O.P. zbog sumnje da je 5. maja u dvorište Gazamferbegove džamije u Višegradu bacilo ručnu bombu, koja nije ekslodirala.

Ovo lice, koje je iz Višegrada, osumnjičeno je se za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Iz Centra podsjećaju da je policijskoj stanici u Višegradu 20. maja prijavljeno da je prilikom košenja trave u dvorištu džamije, uočena ručna bomba bez kašike i osigurača.

Pripadnici Republičke uprave Civilne zaštite Republike Srpske izuzeli su bombu sa lica mjesta, te utvrdili da je riječ o ručnoj defanzivnoj bombi.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,