Maturanti prošetali ulicama grada [FOTO]

29. маја 2015. 058.ba

Maturanti u Cajnicu

ČAJNIČE – Srednjoškolski centar „Petar Petrović Njegoš“ zabavom u Galeriji Doma kulture „Filip Višnjić“, ispratio je još jednu generaciju maturanata. Srednje obrazovanje steklo je 56 učenika: 20 ekonomskih tehničara, 20 gimnazijalaca i 16 poslovno-pravnih tehničara.

Prije petnaest dana tačno u 13,00 časova oglasilo se poslednje školsko zvono, za maturante 1996 generacije.

Još jedna generacija Čaničana, zakoračila je u svijet odraslih. Na rastanku od đačkog doba, ispratili su ih sugrađani, na hiljade njih koji su stajali s obje strane ulice, od hrama Uspenja Presvete Bogorodice, kroz grad pa sve do Doma kulture, kuda je vodila svečana maršuta. Takođe, Defile ulicama grada, praćen je i trubačima i fotografima.

U porti hrama mladi maturanti slikali su se sa svojim najdražim, u svečanoj odjeći, a nakon toga pri ulasku u salu gdje je organizovano veselje, uz zvuke trube i bubnjeva maturanti su odigrali i kolo uz vesele uzvike.

Pjesma, igra, plač, izjave ljubavi i zaklinjanje na vječno prijateljstvo, obilježile su sinoćnu noć. Prelijepi mladi ljudi od danas su već u brigama odraslih.

U razgovoru sa maturantima saznali smo da će ih većina upisati fakultet, ali generalno optimizam za neku svijetlu budućnost baš i ne postoji, naročito kada je u pitanju zapošljavanje.

Za 56 mladih čajničanki i čajničana, nakon nezaboravne maturske noći, počinje nova stranica života. Neki će na fakultet, neki na biro, možda bude i srećnika koji odmah dobiju posao, neki će u svijet „trbuhom“ za kruhom a neki će otploviti bRačnim vodama. Gdje god da ih putevi odvedu prijateljstvo iz đačkog doba ostaće za čitav život.

Maturanti su ipak svijesni da je ovo bio najbezbrižniji dio živoa, jer ne kaže se uzalud, da je Đačko doba, najljepše doba u životu.

[royalslider id=“154″]

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,