Matursko veče u Rogatici [FOTO]

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 31. маја 2015. 058.ba

Maturanti u Rogatici

ZBOGOM ŠKOLO I PROFESORI

ROGATICA – Jubilarna, pedeseta, generacija srednjoškolskog obrazovanja u Rogatici koju sačinjava 94 (lani 117) maturanta iz dva odjeljenja gimnazije i dva odjeljenja ekonomskih tehničara Srednjoškolskog centra „27. januar“ okončala je školovanje i začinila ga maturskom večeri koja je sinoć i noćas održana u prostorijama motela „Park“.

Po tradiciji maturanti su se pred rastanak sa od najljepšeg doba i nezaboravnog školskog druženja oprostili šetnjom automobilima raznih vrsta i kubikaža ulicama rodnog grada na čijim je trotoarima, činilo se, bila okupljena cijela Rogatica i okolina.

Poslije okupljanja u fiskulturnoj sali u kompleksu Doma kulture, gdje su četiri godine osvajali nastavno gradivo fizičkog vaspitanja, maturanti su od uprave Centra dobili po crveni karanfil, a zatim u paradnom defileu, predvođeni trubačima iz Priboja, kroz špalir radoznalih sugrađana, rodbine i prijatelja prošeteli do za njih posebno uređenih prostorija motela „Park“.

Defile su vodili Zlatko Šubara, vukovac i učenik generacije koji od početka školovanja prije 13 godina nije imao druge ocjene osim petice, i takođe odlična učenica Snežane Ninković.

U defileu je bilo još 13 odslikaša, od kojih je 12 oslobođeno polaganja maturskog ispita, jer su kroz sve četiri godine u srednjoj školi imali odličan uspjeh i primjerno vladanje.

Ova generacija, reče pedagog u Centru Danijela Krsmanović, ostaće upamćena i po Dramsko-recitatorskoj sekciji u kojoj su se posebno isticali Snežana Ninković, Vuk Ranković, Milica Gluhović, Dragan Božović i Dragana Mirković. Tu je i prva postava Ženskog rukometnog kluba „Rogatica“ na čelu sa kapitenom Anđelom Delić, najboljim strijelcem Dejanom Kulić i uvijek standardno dobrim Jovanom Sokolović, Snežanom Kačarević, Anjom Nerić, Sokom Cvijetić i Milicom Hršum. Zbogom školi i profesorima rekao je i „naš“ Draženko Perović koji za 13 godina dosadašnjeg školovanja nije imao ni jednog časa izostanka sa nastave.

Defile od Doma kulture, glavnom ulicom u gradu, do motela „Park“ bio je svojevrsna smotra mladosti, ljepote i najnovijih modnih trendova. Nove haljine i frizure, štikle i cipele, prva prava odijela, standardne kravate i leptir mašne samo su dio ove revije koju su aplauzima pozdravljali prisutni diljem špalira.

U i ispred motela „Park“ slijedilo je fotografisanje „za uspoenu i dugo sjećanje“. Slikali su se, opšti je utisak, svi sa svim. Maturanti između sebe i sa profesorima, profesori sa sada već bivšim đacim, roditelji i prijatelji sa svojim i tako u krug.

Veče je, zna se, počelo muzikom. Šlag na tortu bili su pozdravi, čestitke za ulazak među odrasle ljude i želje za dobro uzdravlje i uspjeh u životu vršioca dužnosti direktora Centra Jelene Despotović i načelnika opštine Tomislava Puhalca.

Slavlje uz muziku, igru i pjesmu trajalo je do ranih jutarnjih časova. Jutro poslije maturske večeri donijelo je drugu priču. Kod većine maturanata dilema je šta i kud dalje. Fakultet, biro rada, pečalba, bračne vode?! Najbolji učenik generacije Zlatko Šubara nema dileme. Elektrotehnički fakultet u Istočnom Sarajevu.

[royalslider id=“156″]

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,