Na Tjentištu za vikend prva banjalučka Univerzijada

19.05.2015.

Bazen na Tjentištu

FOČA – Unija studenata Republike Srpske i Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci od 22. do 25. maja na Tjentištu organizuju prvu banjalučku Univerzijadu, u okviru koje će biti priređen bogat muzički program kada će nastupiti poznati bendovi iz zemalja regiona.

Goran Vučić, jedan od organizatora Univerzijade i član Studentskog parlamenta, kaže da iz Banjaluke dolazi oko 500 studenata, ali da očekuju i posjetioce iz svih krajeva BiH i zemalja okruženja.

“Imaćemo goste sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu, ali i iz drugih zemalja, među kojima su i studenti iz Makedonije koji studiraju u SAD. Očekujemo i dosta omladine iz Foče”, rekao je Vučić.

Na terenima sportsko-rekreativnog centra Nacionalnog parka “Sutjeska” studenti banjalučkih fakulteta takmičiće se u fudbalu, odbojci i basketu, te u kvizovima opšteg znanja i kulture, a uveče će imati priliku da uživaju u kvalitetnim koncertima.

U petak, 22. maja, nakon predgrupe “Ničim izazvan”, nastupaju Kiki Lesendrić i “Piloti”.

U subotu, 23. maja, bina je rezervisana za repere Marčela i “Hu si” /Who See/, dok će u nedjelju, 24. maja, nastupiti “Letu štuke” i “Sars”.

Ulaznice za koncerte prodaju se u saradnji sa Omladinskim pokretom Foča, a za sve posjetioce iz Foče za vrijeme Univerzijade biće organizovan autobuski prevoz do Tjentišta.

Svi koncerti počinju u 20.00 časova.

Nakon nedavno održane Šumarijade, koja je okupila studente šumarskih fakulteta iz pet zemalja regiona, ovo je drugo veće studentsko druženje u Nacionalnom parku “Sutjeska” ovog proljeća.

Početkom jula, na istom mjestu, biće održan “Okej fest”, na kome će, takođe, nastupiti više popularnih rok bendova iz Srbije, Hrvatske i BiH.