Odigrana dječija predstava “Trtica rajske ptice”

Radio Foča - 28. маја 2015. 058.ba

Trtica rajske ptice u Foci

FOČA – Glumci Narodnog pozorišta iz Užica, juče su u Foči odigrali predstavom pod nazivom “Trtica rajske ptice”. Ovaj pozorišni komad je edukativnog karaktera i podsjeća gledaoce kako treba voljeti životinje, voditi računa o higijeni i biti koristan u društvu.

U prepunoj sali Gradskog narodnog pozorišta, Fočaci su uživali u predstavi namjenjenoj djeci od pet do 12 godina, ali i starijima, koji nisu zaboravili draž igre i svijet mašte.

Publika je uživala u maštovitoj glumačkoj igri, veseloj muzici, neobičnim kostimima i scenografiji, ali i priči o neobičnom gusarskom kapetanu i avanturama njegove družine, u potrazi za izgubljenim brodom i rajskom pticom.

Koni Brogonija jedini je ženski lik u predstavi. Ona je bivša nastavnica matematike koja mlati svojim dugačkim lenjirom koga god stigne i kako god stigne.

Biljana Zdravković glumica koja igra lik Koni, za naš radio je izjavila da je uvjek srećna kada nastupa prede fočanskom publikom, te dodaje da je zadovoljna kako su naši sugrađani reagovali na ovu predstavu.

U ovoj predstavi još igraju i glumci užičkog pozorišta, Goran Šmakić, Igor Borojević i Nemanja Jovanović.

Mladi Fočaci nisu krili oduševljenej posle odgledane predstave. Veljko Matović i Sofija Milić kažu da im se predstava svidjela i dodaju da su se oni posle odgledane predstave podsjetili da treba da djele, da budu dobri prema drugima, te da neterba krasti, jer je to ružno.

Tekst za ovu komediju napisao je Branko Dimitrijević, a predstava je na Internacionalnom festivalu dječjeg pozorišta u Kotoru osvojila tri nagrade, za glumu, režiju i tekst. Takođe, „Trtica rajske ptice” je, u konkurenciji predstava za djecu, proglašena najboljom na 44. festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ u Kruševcu.

Pozorišni komad „Trtica rajske ptice”, održan je u okviru Majskih dana kulture, a organizator je Gradsko pozorište Foča.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: