Održan 12. Međunarodni festival folklora

SRNA - Jovana Borovčanin - 31. маја 2015. 058.ba

Folklor-u-Visegradu

VIŠEGRAD – Na Međunarodnom festivalu foklora, koji je večeras sinoć u Višegradu, učestvovalo je 300 mladića i djevojaka iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Predsjednik Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ „Bikavac“ Borislav Poljčić istakao je da je cilj festivala da okupi i zbliži mlade ljude, te da im pokaže znamenitosti i kulturu višegradskog kraja.

„Ovaj susret postao je prepozntaljiv kao foklorna, ali i turistička manifestacija, koja okuplja mlade iz različitih gradova“, kaže Poljčić.

Prije festivalske večeri svi folkloristi su učestvovali u tradicionalnom defileu od Trga palih boraca do Gradske dvorane, izvodeći dijelove iz svojih koreografija, što su Višegrađani i brojni turisti pozdravili aplauzom.

Međunarodni festival folklora zajednički su organizovali kulturno-umjetnička društva „Bikavac“ i „Kralj Petar Prvi Ujedinitelj“ iz Višegrada.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: