Održan godišnji koncert Osnovne muzičke škole

SRNA - Aleksandra Janković - 29. maja 2015. 058.ba

Koncert osnovaca u Foci

FOČA – Učenici Osnovne muzičke škole Foča održali su tradicionalni godišnji koncert, koji predstavlja presjek svega što su učili u toku školske godine.

U sali Centra za kulturu i informisanje sinoć su nastupila djeca od najmlađeg do najstarijeg uzrasta sa četiri odsjeka škole – klavir, gitara, harmonika i solo pjevanje.

Publika je, između ostalih, mogla vidjeti nastup harmonikaša koji su nedavno na međunarodnom takmičenju u Beogradu bili najbolji, kao i nagrađene učenike sa republičkog takmičenja u Banjaluci.

Osnovnu muzičku školu u Foči, koja je smještena u centralnoj zgradi Osnovne škole „Sveti Sava“, pohađa 163 učenika.

Direktor Škole LJiljana Stanković kaže da je interesovanje mnogo veće, ali da je veliki problem nedostatak prostorija za rad.

„Nažalost, nismo u mogućnosti da svima ispunimo želju, što je velika šteta za djecu i za obrazovanje“, rekla je Stankovićeva.

U Osnovnoj muzičkoj školi obrazovanje traje šest godina, nakon čega dosta učenika nastavlja usavršavanje na srednjim muzičkim školama i akademijama.

Godišnji koncert održan je u okviru „Majskih dana kulture“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,