Osnovci uređuju „Wikipediju“

SRNA - Jovana Borovčanin - 26. maja 2015. 058.ba

Vikipedija Osnovna u VIsegradu

VIŠEGRAD – U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Višegradu počela je radionica „Wiki-školarac“ u okviru projekta za osnivanje zvaničnog ogranka Wikipedije u Srpskoj, na kojoj učestvuje 18 učenika ove škole.

Koordinator Wikipedije za Republiku Srpsku Bojana Podgorica rekla je da ove aktivnosti imaju za cilj povezivanje obrazovnih institucija u Srpskoj u jedinstvenu mrežu u kojoj će se razmjenjivati znanja i međusobna iskustva.

Pedagog Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Tanja Novaković podsjetila je da je Wikipedija Republike Srbije održala seminar za predstavnike lokalne zajednice, te da su se tom prilikom dva nastvnika uključila u Wikipediju i počeli da uređuju stranice.

„Sva znanja prenosimo učenicima u projektu ‘Wiki-školarac’, a pokazalo se da je grupa veoma dobro organizovana, sinhronizovano rade, a rezultati se pokazuju, jer nam se javljaju administratori koji prate naš rad preko Wiki mreže“, kaže Novakovićeva.

Ona dodaje da su uključeni učenici od šestog do devetog razreda i da kroz ovu radionicu stiču znanja, a direktno ih primjenjuju na Wikipediji.

Učesnik radionice Đorđe Đurović kaže da je Wikipedija vrlo zanimljiva.

„Smatram da se Wikipedija treba upotrebljavati jer služi za proširivanje znanja i kroz rad smo mnogo i naučili“, kaže Đurović.

U okviru ovog projekta biće realizovane radionice na fakultetima u Republici Srpskoj i jednoj osnovnoj školi.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,