Plasman Branka Fulurije na informatičku Balkanijadu

31. маја 2015. 058.ba

Branko Fulurija

Još jedan uspjeh višegradskog srednjoškolca

VIŠEGRAD – Nakon što je krajem aprila postao prvak Republike Srpske u informatici, Branko Fulurija, učenik trećeg razreda Srednje škole „Ivo Andrić“ u Višegradu zauzeo je odlično šesto mjesto na 19-tom prvenstvu Bosne i Hercegovine, koje je održano u Sarajevu.

– Branko je jedini predstavnik Republike Srpske koji je ostvario dalji plasman i biće u sastavu najboljih informatičara Bosne i Hercegovine na Balkanijadi, koja će se održati krajem juna u Bugarskoj, potvrdio je njegov profesor Darko Mitrović.

Ovo je do sada najveći uspjeh višegradskih srednjoškolaca, tako da je rezultat Branka Fulurije tim značajniji.

Branko Fulurija se pored informatike aktivno bavi i košarkom i jedan je od najtalentovanijih članova podmlatka Varde HE.

Kako kaže teško mu se odlučiti između ove dvije ljubavi.

– Košarkom sam se počeo baviti od malena, a informatikom nešto kasnije. Teško se odlučiti šta bi želio da mi bude poziv. Pokušaću paralelno i jedno i drugo, a vrijeme će pokazati šta će prevagnuti, ističe ovaj vanserijski informatičar i mladi košarkaš.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,