Preduzeće „HIP-EX“ iz Novog Goražda otvara fabriku za višu fazu prerade voća i povrća

22. maja 2015. 058.ba

NOVO GORAZDE

ŠANZA ZA NOVA RADNA MJESTA

NOVO GORAŽDE – Preduzeće „HIP-EX“ iz Novog Goražda, koje u svom vlasništvu ima nekadašnju Hladnjaču iz ovog mjesta, planira podizanje novog prerađivačkog kapaciteta, o čemu će biti riječi na narednoj sjednici ovdašnje Skupštine opštine.

U najavi za ovu sjednicu, Siniša Gajić, direktora „HIP-EX-a“, je pojasnio da se radi o prerađivačkom kapacitetu sa najsavremenijom tehnologijom za višu fazu industrijske obrade voća i povrća, čiji bi proizvodi najvećim dijelom bili namjenjeni izvozu.

Načelnik opštine Novo Goražde Dalibor Nešković je najavio da će za realizaciju ovog projekta opština ustupiti kompletan objekat nekadašnjeg Distributivnog centra, čiji je vlasnik.

Kako je planirano nova fabrika u Novom Goraždu bi trebala zapošljavati preko 150 radnika, a značajno bi podstakla proizvodnju i otkup voća i povrća sa područja Gornjeg podrinja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,