Stazama srpske vojske na dva točka

Novosti.rs | Milica Kusmuk - 21. maja 2015. 058.ba

Dado i Muca

VIŠEGRAD – Dvojica višegradskih biciklista Vladislav Mikavica i Igor Mučibabić zajedno sa kolegom iz Užica Vidoslavom Andžićem pripremaju se za pohod dug 3.800 kilometara. Kreću 1. jula iz Višegrada, sa mosta Mehmed-paše Sokolovića.

„Posle ture koju smo vozili do Svete Gore i manastira Hilandar, sada smo se odlučili na turu preko BiH, Hrvatske, Slovenije, Italije a zatim Grčke, Albanije, Makedonije i Crne Gore i Srbije nazad u Višegrad“, kaže Mikavica.

Ove momke pokreće želja za upoznavanjem različitih ljudi i kulutra ali dodatan motiv ove godine za njih je i taj što se navršava 100 godina od prelaska srpske vojske preko Albanije, pa na ovaj način oni žele da odaju počast vojnicima koji su preživeli ovu golgotu ali i onima koji su svoje živote dali za odbranu srpskog naroda.

Vladislav Andžić iz Užica ističe da svakodnevno treniraju i da kondiciju održavaju vozeći „dnevne ture“ od oko 100 kilometara.

„Imamo potrebnu opremu ali opet se nadamo pomoći sponzora, kao i prošli put, kada su nam pomogli opština Višegrad, Andrićgrad, Auto-moto savez RS i još nekoliko preduzeća iz Višegrada i Užica.

Naši troškovi na putu su minimalni, trošimo oko 10 evra dnevno samo za hranu i sokove, tako da nam je potrebno oko 1.500 evra za svu trojicu – kaže Mikavica.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: