Talenti na djelu – Dragana Mirković „majstor“ reciklaže

02.05.2015.
Dragana Mirković - djevojka sa desne strane

Dragana Mirković – djevojka sa desne strane

ROGATICA – Da Rogatica kao grad i opština ima talenata u mnogim oblastima života pokazala je ovih dana i maturantkinja ekonomske struke Srednjoškolskog centra „27. januar“ Dragana Mirković.

Početkom aprila kao predstavnik svoje škole sa ekipom „Sana“ na takmičenju srednjoškolaca u BiH na temu „Poslovni izazov“, na kome je učestvovalo 50 škola, osvojila je treće mjesto i plasirala se na regionalno Zapadnog Balkana, koje je održano u Crnoj Gori.

I sa ovog velikog takmičenja, koje je od 25. do 27. aprila održano na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici, ona se vratila kući svjetla obraza sa diplomom i certifikatom.

U timu koga su sačinjavali, Dragana kao predstavnik Republike Srpske i BiH, Milan Raičić iz Crne Gore, Bogoljub Milić iz Srbije i Romana Giana iz Hrvatske, ponovila je uspjeh sa prvenstva u BiH i osvojila treće mjesto.

Tema „Izazova“ bila je reciklaža sa aspekta fizike, hemije, ekologije i napose ekonomije kao krajnjeg cilja.

U žiriju su, priča Dragana, bili eminentni profesori i biznismeni i impresionirani su znanjem koga je pokazala „moja“ ekipa i samo su nas nijanse dijelile od boljeg plasmana, pa čak i prvog mjesta.

– Učešće na ovom takmičenju, i posebno pripreme u Budvi, biće mi od velike koristi za buduće zvanje ekonomiste za koji sam se opredjelila na početku srednjoškolskog obrazovanja, reče vrijedna i marljiva, a na oči krhka, Dragana, inače vrlodobra učenica koja slobodno vrijeme provodi baveći se i sportom igrajući za svoju dušu stoni tenis.