Turisti iz cijelog svijeta u Andrićgradu

SRNA - Jovana Borovčanin - 04. maja 2015. 058.ba

Turisti u Andricgradu

ANDRIĆGRAD – Andrićgrad je za vrijeme prvomajskih praznika posjetilo oko 15.000 turista iz cijelog svijeta, a najviše iz Srbije, rekao je Srni menadžer Andrićgrada Đorđije Šipčić.

„Svi smještajni kapaciteti tokom proteklog vikenda bili su popunjeni u Andrićgradu, tražio se krevet više, a najviše turista bilo je iz Srbije, Nјemačke, Bugarske, Japana i Makedonije“, naveo je Šipčić.

On je istakao da su i ugostiteljski objekti bili puni, a da su turisti najviše zainteresovani za kulturne sadržaje Andrićgrada.

„Turisti su tokom boravka u Andrićgradu najčešće posjećivali galeriju `Lubarda` u Andrićevom institutu, kao i multipleks `Doli Bel` sa različitom ponudom filmova“, dodaje Šipčić.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da se, prema interesovanjima na Sajmu turizma u Beogradu, očekivao dolazak velikog broja turista u Andrićgrad i Višegrad.

„Na Sajmu je vladalo veliko interesovanje, tako da se to odrazilo i na posjetu tokom prvomajskih praznika“, rekla je Todorovićeva i dodala da su turistički radnici i radnici ugostiteljskih objekata bili zadovoljni.

Ona je istakla da je Andrićgrad centar kulture i umjetnosti i da tokom cijele godine privlači turiste svojim sadržajima, a da su zabilježeni dolasci turista iz Japana, Tajlanda, Južne Amerike i cijele Evrope.

Osim povećanog broja noćenja, ovi rezultati doprinijeće jačanju imidža kompleksa Andrićgrad i kompletne opštine Višegrad, kažu u turističkoj organizaciji Višegrad.

„Tokom proteklog vikenda, za vrijeme prvomajskih praznika, na graničnom prelazu Vardište registrovano je 18.806 prelazaka stranaca“, rekao je inspektor za kontrolu prelaska granica Muris Peljto.

On je dodao da, bez obzira na povećan broj turista, nije bilo dužih zadržavanja na graničnom prelazu.

Andrićgrad je u protekloj godini posjetilo oko 200.000 turista iz svih dijelova svijeta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: