Važna pobjeda Drine HE

16.05.2015.

FK Drina - FK Napredak

VIŠEGRAD – Fudbaleri Drine HE su zabilježili veoma važnu pobjedu u derbiju začelja protiv ekipe Napretka i produžila nadu za opstanak, dok su gosti iz donjeg Šepka nakon ovog poraza i definitivno zapečatili sudbinu i trasirali putu u drugu ligu.

Drina HE je otvorila utakmicu kako se to samo poželjeti može. Igrao se osmi minut utakmice kada je Jovanović lijepo prošao po desnoj strani, ubacio u kazneni prostor gostiju gdje je pronašao Markovića koji je sa 15 metar pogodio mrežu gostiju.

Dva minuta kasnije domaći tim je udvostručio vođstvo, slično kao i kod prvog pogotka sve je po desnoj starni uradio Jovanović, ovaj put u šesnaestercu pronašao Igora Mirković koji rezantnim šutem šalje loptu iza leđa nemoćnog golmana Radića.

Višegrađani su nastavili sa atacima i u nastavku susreta a nova radost je stigla u 35. minutu. Šutirao je Pejović, lopta se odbila od odbrambenih igrača Napretka do Markovića koji odlično šutira sa 20 metara i pogađa gornji desni ugao gola gostiju iz Donjeg Šepka.

Gosti su zaigrali dosta angažovanije u nastavku utakmice pa su uspjeli da ublaže poraz u 65. minutu a strijelac je nakon dobre asistencije Ninića bio Erić.

Drina HE – Naprdak (DŠ) 3:1 (3:0)

Strelci: 1:0 Marković u 8; 2:0 Ig.Mirković u 10; 3:0 Marković u 35:3:1 Erić u 65 min.
Gradski stadion.
Gledalaca: 200.
Suduja: Slaviša Mazi (Vlasenica) 7.5.
Žuti kartoni: Iv:Mirković, Damjanović (Drina HE), Erić, Filipović (Napredak).

Drina HE: Govedarica 7, Bojat 7, Pljevaljčić 7, Pejović 7,5, Pavlović 7, Marković 8, Ig.Mirković 7, Jovanović 8, Iv.Mirković 7, Šuka 7 (0d 80.min Savić-), Sekulić 7 (od 68.min Damjanović -).

Napredak: Radić 6,5, Stojanović 6, Regojević 6, N.Stefanović 6, Filipović 6, Marić 6, A.Stefanović 5 (od 46. min Đogo 6), Jovanović 6, Ninić 6,5, Jevtić 6,5, Erić 6,5.

Igrač utakmice: Đorđe Jovanović (Drina HE).