Zapažen rezultat atletičara u Goraždu

19.05.2015.

Atleticari iz Rogatice u Gorazdu

ROGATICA – Atletčarke i atletičari SAK Rogatice ostvarili su zapažen rezultat na 3. Atletskom mitingu “Goražde 2015”, koji je održan u organizaciji Opštine Goražde, Bosansko-Podrinskog kantona i AK Goražde.

Zlatne medalje osvojili su Irena Ikonić u trci na 100 metara, u trci na 200m Nikolina Ćaćić, u skoku u dalj Snezana Ćaćić i štafeta 4x100m u sastavu Nikolina Ćaćić, Snezana Ćaćić, Dejana Jankovi i Irena Ikonić. Srebrenim kolajnama su se okitili bacač kugle Ivan Ćebić i Dejana Janković u trci na 200m. I jedinu bronzanu medalju osvojila je Slažana Andrić u disciplini skok u dalj.

I nakon ovog takmičenja trener rogatićkih atletičara Dejan Mićević je bio prezadovoljan učinkom svojih izabnranika kao i samim takmičenjem.

– Impresionirani smo organizacijom mitinga, brojem takmičara i publike, a pogotovo gostoprimstvom, koje su nam pružili organizatori atletskog mitinga, kao jedinoj ekipi iz RS. Vratili smo se iz Goražda sa odličnim rezultatima i sedam medalja. Svi naši takmičari su dali maksimum, ali posebno bih istakao izvanredan rezultat jedanaestogodišnje Snežane Ćaćić koja je sa novim ličnim rekordom od 4m i 18 cm briljirala u skoku u dalj ostavivši iza sebe daleko starije takmičarke i koja je osvojila simpatije goraždanske publike, a osim najboljeg skoka ona je i u trci štafeta 4x100m prigrabila zlato – istiće Mićević.

– Takođe bih iskoristio priliku da se zahvalim organizatoru mitinga, a posebno Ministru za urbanizam u Vladi BPK, našem sugrađaninu gospodinu Slobodanu Jankoviću koji je bio domaćin našoj destočlanoj ekipi i obezbjedio nakon takmičenja zajedničko druženje u ekskluzivnom goraždanskom restoranu. Oduševljeni nastupom i rezultatima naših takmičar kao i fer i sportskim ponašanjem dobili smo poziv od strane načelnika Goražda i ministara u vladi BPK da uzmemo učešće i dogodine na 4. atletskom mitingu – doda je Mićević.

Na kraju treba istaći da je na ovom takmičenju učestvovalo preko 300 takmičarki i atletičara a tribine gradskog stadiona u Goraždu bile su ispunjene skoro do poslednjeg mjesta.